Kollégiumi sikereink

Kollégiumok közötti megyei ÖKOLESZEK verseny  

 

Kollégiumunk tanulói a megyei ÖKOLESZEK online vetélkedőn vettek részt. 

 

A fennálló járványhelyzethez igazodva online formában 3 hónap (október, november és december) alatt 5 fordulóban mérhették össze a kollégiumok csapatai tudásukat. Két csapattal jelentkeztünk a vetélkedőre. 1 lány csapat: Szanyi Zsófia, Urbán Ágnes Réka (Lorántffy), Bor Vanessza (Széchenyi) Ők 147 pontot értek el és 1. helyezettek lettek. 1 fiú csapat: Keresztény Barnabás, Kockás Dominik, Horváth Attila (Bánki). A fiúk 3. helyen végeztek 121 ponttal, megosztva a Rudas egyik csapatával. 7 csapat vett részt a vetélkedőn. 

 

 

A kollégium diákjai még egy különdíjat is elhoztak a versenyről, a madáretetőt. A HILD iskola diákjai készítették, s a Lorántffy Kollégium kapta, mint a legeredményesebb kollégium (1. és 3. hely).

 

 

A feladatok nagyon összetettek voltak. Az első fordulóban a kollégista diákoknak 10 diából álló ppt kellett készíteni „A víz nemzeti kincs” témában. A második forduló a légszennyezettségről szólt. A harmadik fordulóban az "Özönvíz előtt" című film részlete alapján feladatokat készítettek a trópusi eső erdők kiirtásáról. Környezetvédelmi TOTO és szövegértési feladat is volt a dokumentumfilmből. A negyedik fordulóban a katasztrófákról volt szó. 10 rövid filmrészletet vetítettek a versenyzőknek, és meg kellett határozni, hogy milyen katasztrófát láttak, valamint hol és mikor történt. Az ötödik fordulóban plakátot készítettek a környezetvédelem és környezetkárosítás témában. A versenyzők másfél oldalas fogalmazást is írtak arról, hogy a mai diákok mit tudnak tenni a környezeti katasztrófák megakadályozásáért saját környezetükben.

 

 

A diákok ügyesen megoldották a nehéz feladatokat. A vetélkedő jó hangulatban zajlott, nagyon szépen összedolgoztak a tanulók.

Felkészítő tanárok: Kastaly Éva és Megyeri László

 

Gratulálunk és köszönjük nekik a részvételt!

 

 

Díjátvétel 2021. 01. 13.

   

A fennálló veszélyhelyzet miatt a díjakat a nyertes tanulók későbbi  alkalommal vehetik át.

Gratulálunk!

Dunaújvárosi SZC

Lorántffy Zsuzsanna

Technikum és Kollégium

OM 203034

2400 Dunaújváros, Radnóti Miklós út 6.
iskola@lorantffy.hu
Iskola: +36 25 437 025
Kollégium: +36 25 410 047
Tanműhely: +36 25 502 250