Kollégiumi jelentkezés

A Lorántffy Kollégiumról…

Biztos eszedbe jutott már, hogy tanulmányaid folytatásához kollégiumot válassz. Tudjuk nem egyszerű döntés ez. Hiszen ez az a hely, ahol hétköznapjaid nagy részét töltöd majd, talán elsőre idegen. De a tapasztalataink azt mutatják, bizony sokaknak a szívéhez nőhet egy kollégium, ahol barátságok, szerelmek, és szép emlékek szövődnek. A nevelőket és az új diákokat gyakran meglátogató, visszajáró fiatalok méltó bizonyíték erre.

De vajon mi alapján kéne eldöntened, melyik a megfelelő számodra? Hogyan jellemeznéd, a jó és rossz kollégiumot? Nos ezekben a kérdésekben talán tudunk segíteni. Összeszedtük neked, öt rövid pontban.

1. Fontos, hogy egy kollégium jól és könnyen megközelíthető legyen! Jó, ha a diák hamar odaér.

 

A mi kollégiumunk alig tizenöt percnyi sétára van a buszpályaudvartól és a vasútállomástól.

2. Jó, ha egy kollégiumtól nincsenek messze az iskolák és a boltok! Ugyan ki szeretné holmiját a fél városon keresztülcipelni?

A Lorántffy Kollégiuma közelében több ismert áruházlánc üzlete is fellelhető, és az iskolák könnyebben elérhetőek, gyalog és helyi buszjáratokkal egyaránt.

3. Egy kollégium legyen jól berendezett, tágas, és otthonos! Naná, hiszen itt fogsz tanulni, szabadidőd egy részét eltölteni és pihenni

A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum közreműködésének, és az Európai Uniós pályázatoknak köszönhetően, kollégiumunk megújult és modern környezetet biztosít minden diákja számára. Számitógépes parkkal felszerelt tanulószobák, kényelmes bútorokkal berendezett plazmatévés közösségi helységek, felszerelt konyhák és otthonos szobák várnak itt rád.

4. Egy kollégiumnak legyen közösségi élete! Hiszen ez tölti meg igazán élettel.

Nálunk a DÖK és a nevelőtanárok fáradhatatlanul szerveznek különféle programokat. Mindig van valamilyen alkalom arra, hogy az év során számos, színes és vicces, érdekes eseményen vegyél részt diáktársaiddal karöltve. És természetesen a sportoláshoz is biztosítunk feltételeket.

5. Még mindig nem győztünk meg?

Ugyan mire várnál? Nálunk megtalálod az otthont, biztonságot, és a megfelelő környezetet!

 

 

Sok szeretettel várunk!

Kapcsolódó dokumentumok:

Dunaújvárosi SZC

Lorántffy Zsuzsanna

Technikum és Kollégium

OM 203034

2400 Dunaújváros, Radnóti Miklós út 6.
iskola@lorantffy.hu
Iskola: +36 25 437 025
Kollégium: +36 25 410 047
Tanműhely: +36 25 502 250