Erasmus

Mi is az Erasmus+?

Európának biztosítania kell polgárai számára a tudásalapú társadalomban szükséges oktatást, készségeket és kreativitást. Gyorsan változó világunkban a megújuló oktatási rendszereknek alkalmazkodniuk kell a tanítás és tanulás új formáihoz, kihasználva az új lehetőségeket.

Az Erasmus+ 2014-ben indult egységes európai program az oktatás, képzés, ifjúság és sport területén. Iskolánk a képzés, oktatás terén tud kapcsoldni a progrmahoz, melyben tanulóink, pedagógusaink, egyéb munkatársaink számára nyújt részvételi lehetőséget. A pályázatokat intézmények, szervezetek nyújthatják be, az egyéni részvétel ezeken keresztül valósulhat meg.

A program keretein belül mobilitási tevékenységeken keresztül idegen nyelvű továbbképzések, szakmai látogatások, diákjaink gyakorlati oktatása valósulhat meg. Későbbiek folyamán pedig akár stratégiai partnerségekalakíthatunk ki a programban részt vevő országok között és megalapozhatjuk a szakképzés és a munka világa közötti strukturált együttműködést.

Magyarországon a program megvalósítását a Tempus Közalapítvány koordinálja.

 A projektet az Európai Bizottság támogatta. A honlapon megjelentek nem szükségszerűen tükrözik az Európai Bizottság nézeteit.

Erasmus+ személyes blogok

Erasmus

Barecelonai tapasztalatok
Barecelonai tapasztalatok

Sikeresen teljesítette az adott képzéseket és rengeteg élménnyel térhetett haza Barcelonából a Lorántffy iskola két pedagógusa.
részletek
2022. január 5.

Disszeminációs nap
Disszeminációs nap

ERASMUS+ disszeminációs nap a Lorántffyban
részletek
2021. december 12.

Online dissszeminációs tréning
Online dissszeminációs tréning

A Tempus Közalapítvány idén is megrendezte disszeminációs tréningjét, „Hatékony disszemináció a változó környezetben- Disszeminációs tréning Erasmus+ projektek megvalósítóinak” címmel.
részletek
2021. november 25.

Beszámoló a nyitó értekezleten – Erasmus +
Beszámoló a nyitó értekezleten – Erasmus +

2021. augusztus 30-án a nyitó értekezlet végén kapott lehetőséget Baranyi Hajnalka és Ambrus Diána, hogy röviden beszámoljanak a nyári képzésekről.
részletek
2021. augusztus 30.

Merre járnak nyáron a tanáraink?
Merre járnak nyáron a tanáraink?

Iskolánk két pedagógusa, Baranyi Hajnalka és Ambrus Diána Éva idén nyáron az Erasmus+ programnak köszönhetően Barcelonába utazik, ahol a tanulás mellett izgalmas helyeket fedezhetnek fel.
részletek
2021. június 22.

Erasmus+
Erasmus+

Sajnos tavaly a koronavírus okozta járvány miatt a 2020-as nemzetközi mobilitási tevékenységünk meghiúsult a jelentős változások, korlátozások miatt. Szerencsére a projekt időtartamának meghosszabbításával 2021 nyarán teljesíteni tudjuk a mobilitásokat.
részletek
2021. május 2.

Nyertünk!!!
Nyertünk!!!

Az idei Erasmus+ KA1 köznevelési mobilitási pályázatán sikerrel szerepeltünk, sikerült terveinkhez támogatást nyernünk!
részletek
2020. május 1.

Beadtuk a pályázatot!!!
Beadtuk a pályázatot!!!

A már megszokott februári határidővel beadásra került az iskola 2020-2021-es Erasmus+ KA1-es pályázati anyaga, amely ha támogatást kap lehetővé válik, hogy kollégáink külföldi tanfolyamokon vegyenek részt.
részletek
2020. február 1.

Határidők, információk

Határidők, az adat- és motivációs lap tartalma, a jelentkezés elbírálásának szempontjai, ​célországok, kurzuslista.
részletek
2020. január 1.

Erasmus+ 2020 pályázzunk!
Erasmus+ 2020 pályázzunk!

Az érdeklődőknek szólt a december 7-én tartott továbbképzésen elhangzott tájékoztató az Erasmus+ pályázat nyújtotta lehetőségekről.
részletek
2019. december 7.
első előző következő utolsó

Dunaújvárosi SZC

Lorántffy Zsuzsanna

Technikum és Kollégium

OM 203034

2400 Dunaújváros, Radnóti Miklós út 6.
iskola@lorantffy.hu
Iskola: +36 25 437 025
Kollégium: +36 25 410 047
Tanműhely: +36 25 502 250