Passzold vissza tesó!

2022. január 7.
Lapul a fiókban egy-két régi mobil?
Most végre a helyükre kerülhetnek!

Lapul a fiókban egy-két régi mobil?
Most végre a helyükre kerülhetnek!

A Decathlon Magyarország is csatlakozott a Jane Goodall Intézet és a KÖVET Egyesület közös, “Passzold vissza, tesó!” elnevezésű, használt mobiltelefon visszagyűjtő kampányához.

Keresd elő a fiókok, szekrények mélyéről a használaton kívüli mobiltelefonokat és hozd be 24 áruházunk valamelyikébe, a bejárat közelében kihelyezett gyűjtődobozba!

A mobilok leadásával az értékes fémek körforgásban maradását, és a gorillák, csimpánzok, bonobók túlélését segítheted.

A használt készülékek kincset rejtenek, többek között 17 féle fémet lehet visszanyerni belőlük, például aranyat, ezüstöt, palládiumot, rezet.
A mobiltelefonok előállításához szükséges nyersanyagok, például a koltán bányászata Afrikában veszélyeztetett fajok (pl. gorillák, bonobók és csimpánzok) élőhelyét, fennmaradását és a helyi közösségek érdekeit fenyegetik.
Ezt a folyamatot szeretnénk megfékezni, ha ugyanis a használt mobiltelefonokban található fémek újrahasznosítása nagyobb mennyiségben valósul meg, akkor az előállításukhoz szükséges ércek bányászata várhatóan csökkenni fog.

Gondold végig, hogy szükséged van-e új telefonra.
Ha igen, hozd el régi telefonodat a gyűjtőpontokra!

A kampány ideje 2021. május 1. – június 30. A KÖVET Egyesület mobiltelefon visszagyűjtő kampánya a Jane Goodall Intézet, az Afrikáért Alapítvány és a Védegylet Egyesület közös „Passzold Vissza Tesó!” című kampányához kapcsolódik. A célja, hogy a magyar háztartásokban használt, de használaton kívülre került mobiltelefonokat visszagyűjtsük, minél nagyobb mennyiségben. A használt készülékek kincset rejtenek, többek között 17 féle fémet lehet visszanyerni belőlük, például aranyat, ezüstöt, palládiumot, rezet. A mobiltelefonok előállításához szükséges nyersanyagok, például a koltán bányászata Afrikában veszélyeztetett fajok (pl. gorillák, bonobók és csimpánzok) élőhelyét, fennmaradását és a helyi közösségek érdekeit fenyegetik. Ezt a folyamatot szeretnénk megfékezni, ha ugyanis a használt mobiltelefonokban található fémek újrahasznosítása nagyobb mennyiségben valósul meg, akkor az előállításukhoz szükséges ércek bányászata várhatóan csökkenni fog. A kampányt az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatja.

A kampányhoz csatlakozás részletei:

Jelentkezés: https://docs.google.com/forms/d/e/1FA...

Gyűjtőpontok térképe: http://www.janegoodall.hu/programjain...

Mettől meddig lehet gyűjteni?

A kampány I. szakasza: 2021. május 1. – június 30.

A kampány II. szakasza: 2021. szeptember 22. – november 22.

Milyen módon csatlakozhat a kampányhoz?

A KÖVET Egyesület oldalán található online űrlap segítségével ingyenesen regisztrálhat bárki.

Dunaújvárosi SZC

Lorántffy Zsuzsanna

Technikum és Kollégium

OM 203034

2400 Dunaújváros, Radnóti Miklós út 6.
iskola@lorantffy.hu
Iskola: +36 25 437 025
Kollégium: +36 25 410 047
Tanműhely: +36 25 502 250