Pályaorientációs nap

2021. november 22.
A pincétől a padlásig, a színpadtól az öltözőig betekinthettünk a színjátszás háttereibe...

Iskolánk november 19.-én rendezte meg pályaorientációs napját, amelynek során megmutattuk diákjainknak - többek között -, mi vár rájuk a munka világában.

Végzőseinknek a Munkaügyi Központból érkező Sipeki-Nyúl Bianka (egykori diákunk) tartott egy munkaügyi előadást.
Fodrászaink a tornateremben egy online előadást hallgattak meg a Mátrix termékcsaládról.
Eközben 9-10. évfolyamos kisgyermekgondozó, -nevelő diákjaink Boross Balázs vezetésével egy szociálpolitikai társasjátékban vettek részt.

Végzős vegyészeink a Magyar Honvédség előadását hallgatták nagy érdeklődéssel.
A 11-12. évfolyamos kisgyermekgondozó, -nevelő diákjainknak Hatvaniné Sáfár Erzsébet a bölcsődei vizuális nevelésről tartott egy gyakorlati központú előadást.
Végzős divatos tanulóink pedig egykori diákunkkal, Patakfalvi-Vigh Kincsővel beszélgettek  a szakmai vizsga utáni lehetőségekről.

Vegyészek

Végzős vegyészeink a Magyar Honvédség előadását hallgatták nagy érdeklődéssel.

A "divatosok"

A múlt pénteki pályaorientációs napon végzős divatosaink is színes programokon vehettek részt :)
Rohonczi tanárnő beszámolóját idézzük:
"Nagyon jó napot töltöttünk ma el volt tanítványunkkal, Patakfalvi-Vigh Kincsővel, aki jelenleg divat- és stílustervező szakképzettségével és jelmeztervező szakmájával a Daalarna Kft. (Daalarna) oszlopos tagja. Kincső szívvel, lélekkel mesélt eddigi pályakereséséről, pályakezdésének állomásairól, a jövő elképzeléséről, a jelenben élésről. Nagyon szívesen jött el régi iskolájába, bemutatkozása lelkesítően hatott a még nálunk tanuló divatosokra, akik pár éve még iskolánkban találkozhattak vele.
A délelőttbe belefért még a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házaban tett látogatásunk is, ahol a kellékes és rendezőasszisztens, Siegrist Cecília kalauzolt minket. A pincétől a padlásig, a színpadtól az öltözőig betekinthettünk a színjátszás háttereibe, amiből kiderült, hogy sok van."
Köszönjük Kincsőnek és Cecíliának is a maradandó élményeket!

Kozmetikusok

A 9-10. évfolyamos kozmetikusokat kozmetikalátogatásra vittük, hogy megismerkedhessenek azokkal a helyszínekkel, ahol a külső gyakorlatot tölthetik majd:)
Köszönjük a szalonoknak, hogy fogadtak bennünket!

Felsőbb éves kozmetikus tanulóinkhoz érkezett vendégségbe az ILCSI (Ilcsi Beautifying Herbs Hungary - Since 1958) márka képviseletében Molnár Ferenc, aki előadásában bemutatta édesanyja, Molnár Dánielné, Ilcsi néni örökségét.
Köszönjük, hogy elfogadta meghívásunkat!

Fodrászok

A 10/2-es fodrász tanulók  a tanműhelyben fonási és vasalási technikákkal ismerkedtek Lehoczkyné Tóvizi Ilona irányításával.

A 9/2-es fodrász tanulóink Pribitekné Pirgi Bernadett irányításával frizurákat készítettek, és közben elsajátíthattak néhány apró szakmai fortélyt is.

Szociális gondozók

Szociális gondozóink sem maradtak a mai pályaorientációs napon program nélkül. Többek között megismerkedhettek az ellátottak foglalkoztatásának egyik lehetőségével.

 

 

Dunaújvárosi SZC

Lorántffy Zsuzsanna

Technikum és Kollégium

OM 203034

2400 Dunaújváros, Radnóti Miklós út 6.
iskola@lorantffy.hu
Iskola: +36 25 437 025
Kollégium: +36 25 410 047
Tanműhely: +36 25 502 250