Tanácsok kollégistáknak

2021. augusztus 24.
Szeretettel köszöntjük a 2021/2022-es tanévben a Lorántffy Kollégiumban!

Dunaújvárosi Szakképzési Centrum 

Lorántffy Zsuzsanna Technikum és Kollégium

2400 Dunaújváros, Bocskai 1/a.

Tel.:  06-70/400 2708 (kollégium porta);          06-70/400 2711(kollégium tanári)

 

Tudnivalók, tanácsok kollégistáknak

 

Kedves Szülők! Kedves Kollégista!

 

Szeretettel köszöntjük a 2021/2022-es tanévben a Lorántffy Kollégiumban! 

Szeretnénk felhívni a figyelmüket arra, hogy a kollégiumi felvétel egy tanévre szól, így e tanév végén majd ismét kérniük kell a következő tanévre történő felvételt.

Engedjék meg, hogy a következőkben a legfontosabb tudnivalókra felhívjuk szíves figyelmüket, illetve néhány tanácsot adjunk a kollégiumi élethez.

A tanulóknak célszerű egyéni felszerelésként az alábbiakat magukkal hozniuk a kollégiumba: mindennapos iskolai öltözék (hűvösebb, melegebb napokra egyaránt gondolva), iskolai ünneplő öltözet, szabadidőruha, dzseki vagy pulóver, megfelelő cipők, 2 pár papucs (zuhanyzáshoz és kollégiumban tartózkodáshoz), tisztálkodási eszközök (szappan, tusfürdő, fogkefe, fogkrém), WC papír, vállfa, ételmelegítésre alkalmas mikrózható edény, étkezőtálca, konyharuha, pohár, tányér, evőeszközök, szalvéta, műanyag doboz az élelmiszerek tárolására (lehetőleg mikrózható), eldobható szemeteszsák (szemetesvödörbe való), mosogatószer, alapvető fájdalomcsillapító, görcsoldó, lázcsillapító gyógyszerek, az esetlegesen szükséges egyéni gyógyszerek, néhány kötszer, ragtapasz (az intézmény nem adhat gyógyszereket!), ágynemű (paplan, párna), ágyneműhuzat (párna, takaró), lepedő.

Elektromos eszközöket, pl. hajszárítót, hajvasalót, olvasólámpát csak abban az esetben hozhatnak be a tanulók, ha az rendelkezik érintésvédelmi engedéllyel

 

A hűtést igénylő élelmiszerek tárolásra a legtöbb szobában van hűtőszekrény, illetve a teakonyháknál és az étkezőknél elhelyezett hűtőszekrények állnak rendelkezésre.

Szükséges ezen kívül egy orvosi igazolás arról, hogy fertőző betegségben nem szenved a tanuló, továbbá igazolni kell a megfelelő dokumentumokkal, ha gyermekük tartósan beteg, rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesül, hátrányos helyzetű vagy egyéb okok miatt sajátos nevelésű igényű. Beköltözéskor ezek másolatát kérjük leadni!

 

A kollégium központilag vállalja a tanulóknál lévő nagyobb pénzösszeg átmeneti őrzését, de az ékszerek, nagyobb értékű tárgyak védelmét nem tudjuk megoldani, az esetleges eltűnésért felelősséget nem vállalunk!

A tanulóknak mosási lehetőséget biztosítunk: szintenként mosó-és szárítógép áll a diákok rendelkezésére (mosószerről és öblítőről a diákoknak maguknak kell gondoskodni).

                                                                                                  

Beköltözés a kollégiumba

2021. augusztus 31-én (kedden) 18 órakor SZÜLŐI ÉRTEKEZLETET tart az Marczona Tamás igazgató úr, melyre várjuk a Tisztelt Szülőket. A szülői értekezlet előtt 14 órától és a szülői értekezlet után 19 óráig foglalhatják el a tanulók a szobáikat. 

Első tanítási nap: 2021. szeptember 1. szerda!

 

A kollégiumunkban az étkezést, mint szolgáltatást igénybe lehet venni. A jelenleg érvényes étkezési térítési díj 1179,- Ft/nap teljes áron. Három vagy több gyermekesek, rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülők, valamint a tartósan fogyatékkal élők 50%-ot fizetnek. 

Információk az étkezésről és a befizetésről: https://dunaujvarosigesz.hu/

 

Az étkezés megrendelésére és átutalásos fizetésre is van lehetőség, amelyről a https://dunaujvarosigesz.hu/2021/04/19/atutalasi-lehetoseg-2021-2022-tanevben/ oldalon tájékozódhatnak.

 

 Fontos tudnivaló

  • A tanuló köteles a kollégium berendezési tárgyait megkímélni, megóvni, szobáját takarítani, közvetlen környezetét tisztán tartani! A rongálást és egyéb károkozást a tanulónak, illetve szüleinek – a jogszabályi előírásoknak megfelelően –  meg kell téríteniük.
  • A súlyos fegyelemsértés tanév közben is a kollégiumi tagság megszűnését jelentheti!
  • A tanulók jogait és kötelességeit, a viselkedési elvárásokat a kollégium HÁZIREND-je szabályozza, melynek megismerése és elfogadása mindenkire nézve kötelező!

 

A kollégiummal kapcsolatban információ kérhető az alábbi elérhetőségeken:

Tel.: Schuszterné Lakk Katalin 06-70/400-2709

 

 

Sikeres tanévet kívánunk!

 

 

Dunaújváros, 2021. augusztus 24.

 

 

 

Marczona Tamás

igazgató

 

Dunaújvárosi SZC

Lorántffy Zsuzsanna

Technikum és Kollégium

OM 203034

2400 Dunaújváros, Radnóti Miklós út 6.
iskola@lorantffy.hu
Iskola: +36 25 437 025
Kollégium: +36 25 410 047
Tanműhely: +36 25 502 250