Erasmus - Blog 2019 - Schuszterné Lakk Katalin

2019.07.22 - 2019.08.04

Horizonte
Regensburg, Németország

A német nyelvtanfolyam fő célja a kommunikációs készségek német nyelvű képzése, fejlesztése. Nagyon sok lehetőséget kínál az osztályban való beszédhez, a hallás utáni szövegértés ismereteinek fejlesztésére, a résztvevő alapos ismereteket szerez a német nyelvtanról.

A kurzus lehetőséget biztosít más országokban tanító pedagógusokkal való kapcsolatépítésre, a multikultúrális szemléletmód kialakítására látókör szélesítésére.

2019.07.25   

A mai foglalkozáson a tegnapihoz hasonlóan játékos, mozgásos feladatokkal ismételtünk. A feladattípusok között számos olyan akadt, melyet a későbbiek során hasznosíthatok a gyerekek körében is. A következő témakör, amit érintettünk a hobby. Komoly munkánkat bizonyítja mindennap kapunk házifeladatot, melyet másnapra kell elkészíteni. Így a mai délután program a házi feladat elkészítése volt. Azért este lazításként egy kis séta, fagyi belefért még.

2019.07.24

Nagy meleg ellenére a figyelmem nem lankadt. A mai foglalkozáson tanárunk mozgásos és sportos feladatokat alkalmazott tanulásmódszertani feladatként. Mozgás, tevékenység által könnyebben megy a tanulás, nem csak verbális módon erősíti a nyelvtanulását. Iskolánk a mindennapi környezetbe helyezte nyelvi készségeink fejlesztését, kötetlenebb formában délutáni program keretében biztosították a lehetőséget a kapcsolatteremtésre, német nyelvi kommunikációra. A mai délutáni program során hajókirándulásra vittek minket Walhallába.

A mai foglalkozáson német nyelvből a nyelvtani alapismereteinket tudásunkat bővítettük, valamint ismerkedés jegyében is a család témakört jártuk körbe. Nagyon izgultam, hogy állom meg a helyem, de csoporttársaim és tanárom empatikus támogatása segítségével könnyedén vettem az akadályokat. Tanulmányainkhoz tankönyvet is kaptunk.

Délután ismét szervezett programon vettünk részt, ezútal a Bajor Múzeumba látogattunk el. Nagyon hasznosnak érzem az anyanyelvi környezetet, rengeteg lehetőségem nyílik a nyelv gyakorlására. Végül hatalmas sétával és fagyival zártuk a napot.

2019.07.22

Üdvözletem küldöm Regensburgból. Vasárnap késő esti órákban érkeztem meg, 2 héten keresztül intenzív német nyelv tanfolyamon veszek részt. a nyelvtanulásnak kedvez, hogy csak 6-an vagyunk a csoportban, különböző országokból. A mai foglalkozás ismerkedéssel és bemutatkozással zajlott. Délután az iskola szervezésében városnézésen vettem részt.

Dunaújvárosi SZC

Lorántffy Zsuzsanna

Technikum és Kollégium

OM 203034

2400 Dunaújváros, Radnóti Miklós út 6.
iskola@lorantffy.hu
Iskola: +36 25 437 025
Kollégium: +36 25 410 047
Tanműhely: +36 25 502 250