Erasmus - Blog 2018 - Ambrus Diána

2018.07.22 - 2018.08.04

University of Kent
Canterbury

Teaching difficult learners

A tanárok találkoznak néhány olyan tanulóval, akik tanítása nehézséget okozt. Ezek a tanulók úgy tűnik képtelenek alkalmaz-kodni a tanulási környezethez és képtelenek a tanár útmutatásait követniük. Ezeknek a diákoknak lehetnektársadalmi, érzelmi és viselkedési nehézségeik; de mo-tivált lehet a tanulástól füg-getlenül; Ma már diagnoszti-zálható a speciális oktatási igény, mint például az ADHD.

A kurzus meg fogja vizsgálni, miért okoznak ezek a tanulók nehézségeket a tanároknak és hogyan tudjuk fejleszteni, megismerve a viselkedésüknek az  okát. Felfedezzük hogyan tudunk egy inkluzívabb és gyermekbarát tanulási környezet kialakítani, megpróbálunk jó válaszokat adni  a "nehéz" helyzetek, megoldására.A kurzus nagy mennyiségű angol nyelvi gyakorlást is biztosít.

Ambrus Diána egyéni beszámoló >>

2018. augusztus 03. péntek, 19:06

Ez a két hét is eltelt, hihetetlenül gyorsan. Szerettem itt lenni, minden percét élveztem, szép emlékekkel megyek haza. Köszönöm Pilgrims!

2018. augusztus 02. csütörtök, 20:59

Elérkezett az utolsó napok egyike, tánccal és sok-sok kreativitással. Reméljük nem ez volt az utolsó vacsora együtt.

2018. augusztus 01. szerda, 18:50

Megint szerda

Ma megalkottuk a saját Red Rubber Ball cipősdobozainkat, benne az álmainkkal (nem publikus). Majd meglátogatott minket Mariana (aki egy diszlexiás - és nem mellesleg 12 nyelven beszélő - nő), vele beszélgettünk. Végül Penelope vezetett be minket a nehezen tanuló diákok tanításának pszichológiájába.

2018. július 31. kedd, 21:53

Megint kedd

Egy kis játék után a mai első óra témája a különböző órai viselkedés kezelése és egy iskolai teljesítményről szóló kutatás elemzése volt. A második etap a tanulási blokkok áttöréséről és a tanulói kérdések lehető legjobb megválaszolásáról szólt. A harmadik ülésen Kevin Caroll sztorijával ismerkedtünk meg (Red Rubber Ball).
bounce-red-rubber-ball
Nézd meg ezt a nagyszerű videót: https://www.youtube.com/watch?v=wSvr0P8xrG4

2018. július 30. hétfő, 21:12

Megint hétfő

A hétvégi utazás és pihenés után ma újra tanultunk. Minden jól megy, úgy érzem, egyre jobb a teljesítményem. Csináltunk ma memóriafejlesztő feladatokat, a mentális viselkedésmintáinkat vizsgáltuk meg egy teszttel, labdás feladatokat végeztünk agyunk aktivizálása céljából. Majd megnéztünk egy videót (https://www.ted.com/talks/sandrine_thuret_you_can_grow_new_brain_cells_here_s_how), amely azt mondja, hogy mindenki képes „új neuronokat létrehozni az agyában”, ami elősegíti a memóriánk javulását és megalapozza a sikeres tanulást. Csekkold, ha gondolod, nagyon érdekes.
Délután Sandwichbe utaztunk (igen, van köze a szendvicshez, akit érdekel a sztori, járjon utána!)

2018. július 27. péntek, 21:38

Imádtam a mai napot, a mai órákat, sokat tanultam. Miután bemelegítésként kicsit táncoltunk, arról beszéltünk kisebb csoportokban, hogyan tudjuk a tanulók „berögzült gondolkodásmódját átalakítani”.
Délután olyan stratégiákat kerestünk, amelyekkel az osztályteremben az SNI tanulók nyelvi képességeit tudjuk fejleszteni.

2018. július 24. kedd, 22:08

Tegnap még féltem, de most úgy érzem, pontosan ott vagyok, ahol lennem kell. A képzés nem könnyű, de tudom, mi a célom, napról napra jobb leszek. Izgatott vagyok, mi jön majd holnap. Nagyon produktívak voltunk tegnap is és ma is, szeretném megosztani veletek, milyen lelkesen dolgozunk a kollégáimmal/társaimmal.

2018. július 23. hétfő, 00:00

Tegnap megérkeztem Londonba, ahonnan Canterburybe utaztam. Két hetet töltök majd itt, egy kurzuson fogok részt venni (Teaching difficult learners). Mindenképpen lesz ezzel kapcsolatban - is - még beszámolóm. Addig is bye.

Kapcsolódó dokumentumok:

Dunaújvárosi SZC

Lorántffy Zsuzsanna

Technikum és Kollégium

OM 203034

2400 Dunaújváros, Radnóti Miklós út 6.
iskola@lorantffy.hu
Iskola: +36 25 437 025
Kollégium: +36 25 410 047
Tanműhely: +36 25 502 250