Ma 2020. július 04., szombat, Ulrik napja van. Holnap Emese és Sarolta napja lesz.

Aktuális események

    Nincs esemény

Erasmus

Szakmák éjszakája

Szakképzés Eu Hete

Széchenyi 2020

Iskolai események

previous month július 2020 next month
H K SZ CS P SZ V
week 27 1 2 3 4 5
week 28 6 7 8 9 10 11 12
week 29 13 14 15 16 17 18 19
week 30 20 21 22 23 24 25 26
week 31 27 28 29 30 31

Pályázat

Hirdetés

Hirdetés


Hirdetés
Workshop Budapesten PDF Nyomtatás E-mail

hosz     „A múzeumok a múltat őrzik meg, a hulladékgazdálkodók a jövőt.” (T. Ansons)

Hulladékgazdálkodók Országos Szövetsége

 

A fenti, elgondolkodtató mondattal kezdődött a „Szemléletformálás iskolák és hulladékgazdálkodó vállalkozások helyi együttműködésével” című workshop, amelyen 2016. február 18-án vettem részt Budapesten.

A szervezők – Hulladékgazdálkodók Országos Szövetsége - beszámoltak róla, hogy pályázatot nyertek az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóságánál. Ennek köszönhetően 5 megye 8 településére terjesztenek ki egy környezetvédelmet elősegítő kommunikációs programot, amely mögé állt a Herman Ottó Intézet szakképzési igazgatósága is. Az öt megye között szerepel Fejér megye is.

Az előadásra olyan általános és középiskolai tanárokat vártak, akik környezetvédelmet vagy ahhoz kapcsolódó témát oktatnak, illetve a környezeti nevelésben vesznek részt. A cél nyilvánvaló: a diákok informálása, környezeti nevelése, szelektív gyűjtésre szoktatása.

Színvonalas előadást hallhattunk az ÖKO- Pack Kft. PR vezetőjétől - Hankó Gergelytől -, aki ismertette környezeti nevelési programjukat, rámutatott arra az irányvonalra, amelyen haladva elérhető a nyugati színvonal a hulladékgazdálkodás területén. Ezután Fürchtné Mayer Mária környezetvédelmi ökológus és szakértő, saját iskolájának példáján keresztül bemutatta (Petrik Lajos Két tanítási Nyelvű Vegyipari, Környezetvédelmi és Informatikai Szakközépiskola), hogy ők mit értenek környezeti nevelésen, mennyiben mások a „Petrikes” diákok lehetőségei. Kitért arra, hogy mi mindent gyűjtenek szelektíven, hogyan alakították ki ezt a rendszert, milyen újrahasznosítási programokban vettek részt, valamint, hogy milyen programokat szerveztek a diákok figyelmének felkeltése érdekében.

A program lehetőséget biztosít arra is, hogy tanulócsoportok látogatást tegyenek hulladékfeldolgozó telepeken, hogy a tanulók minél jobban megértsék a szelektív hulladékgyűjtés fontosságát.

A prezentáció anyagát a helyszínen meg is kaptuk, így lehetőségünk van azt iskolánkban hasznosítani.

hosz

 

Marczona Tamásné

szaktanár

 

 
Hirdetés
Hirdetés